fredag 30 januari 2009

Hjälp oss med idéer

Hur kan vi skapa en attraktiv turistdestination från Södertälje till Norrköping längs Gröna Kusten
Se det aktuella området och en del turistmål på http://www.utflyktsvagen.se

12 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 2. För att en så pass stor turistdestination ska locka mkt folk bör man satsa på fler campingar. Många 70-talister som skaffat familj satsar på husvagn och campinglivet. Lycka till!!!!

  Karolina

  SvaraRadera
 3. Varför heter det gröna kusten?

  SvaraRadera
 4. Gröna kusten är ett arbetsnamn, men du får gärna komma med andra förslag, det gäller även alla som följer den här bloggen. Det gröna står ju för den nästan orörda skärgården, kolmårdens vildmark och inte minst den sörmländska naturen med sitt böljande landskap och sagolika insjöar. Det gröna står ju även för den framstående miljö och energiforskning som finns i Järna som även är känt internationellt. Det här sammantaget gör den här delen av Sverige intressant som besöksmål inte bara för den vanlige turisten utan i lika stor utsträckning som mål för utblidning i miljötänk, i dessa tider med klimatmedvetenhet högst på agendan

  SvaraRadera
 5. Att det saknas campingsplatsr för tält och husvagn är ju en viktig information som jag härmed förmedlar till ansvariga i kommunerna

  SvaraRadera
 6. I dagens konjuktursituation ställer man sig frågan. Vilken styrka finns i turistnäringen, hur många jobb kan vi skapa, vad behöver vi för support från kommunerna?
  Kom inte med problem kom med ideér!

  SvaraRadera
 7. Detta är ju ett ypperligt tillfälle att samla alla små som stora attraktioner för området och få hit fler turister. Det är ju en helt fantastisk idé och det gynnar oss alla och framförallt alla småföretag som får bra hjälp på vägen. Att få folk att turista miljövänligt är det som gäller idag och ingen fluga. Det är bara att satsa....detta kan aldrig gå fel. Ser inga problem, bara möjligheter. Josefina

  SvaraRadera
 8. Hej, Hittade denna skrift från STF:s årsbok 1927
  http://runeberg.org/display.pl?mode=facsimile&work=stf/1927&page=0035
  Här har H. K. H. Prins Wilhelm skrivit om Södermnland. Utifrån den funderade jag på nmanet "Hembygdskusten" kunde vara något. Ett annat alternativ skulle kunna vara "GRIP Kusten" med koppling till vårt landskapsvapen. GRIP skulle även kunna vara en förkortning av något t.e.x. Grön Rekreation Intresse P...
  Tål att fundera vidare på.

  P.s. Skulle även vilja se en länk till www.sormlandsleden.se på din blogg.

  SvaraRadera
 9. Tack för dina synpunktr. Jag har sparat dina namnförslag och jag skall även se till att länka till Sörmlandsleden och andra intressanta turistmål. Om du går in på www.utflyktsvagen.se så hittar du en massa länkar till andra utflyktsmål.
  //Lars-Gunnar

  SvaraRadera
 10. Det finns massor att se utefter vägen. OM man har BIL vill säga. För oss som försöker efterfölja uppmaningen att ställa bilen och i stället åka kommunalt, verkar det självklart med en sight-seeing-buss utefter sträckan, t ex varje heltimme. Men det kanske är en önskedröm? Snacka om miljöhänsyn går alltid i alla läger, det låter så fint, men göra något praktiskt verkar ofta inte lika angeläget. Hoppas dock att man har detta i åtanke i det här ärendet.

  Vänlig hälsning
  Ingela Kihlberg
  Södertälje C

  SvaraRadera
 11. Det är precis sådan ideér vi vill ha. Jag skall framföra den till några bussbolag jag känner som kanske kan utveckla och genomföra ditt förslag.

  SvaraRadera
 12. Jag tycker "Gröna Kusten" låter bra som namn. Det är lätt att uttala, översätta till engelska och jag tror inte det är upptaget än. Området har redan en miljöprofil med inriktning inte minst på maten att bygga vidare på och kan göra detta i exakt rätt tid, d.v.s. nu.

  Idén är mycket bra och jag stödjer den så mycket jag kan. Utveckling av en grön turismdestination är en satsning som borde få hög status. I stimulanspaketens tid vore det här en bra satsning som ger svar både på den ekonomiska krisen och miljökrisen.

  SvaraRadera